Pentart akrilfesték
A Pentart akrilfesték jelenleg 22 matt színben, és 5 metál színben kapható az üzletekben. A színskála folyamatosan bővül, és Vásárlóinknak egyéni színeket is kikeverünk igény szerint!
A matt hatású akril mellett hamarosan a fényes akril is kapható lesz.

Mi is az az akrilfesték?

Nekünk, a felhasználóknak a következőket jó tudni általánosan az akrilfestékekről:
Az akril vízoldhatatlanná száradó festék, azaz száradás után a festéket nem oldja fel a víz. Használat közben vízzel hígíthatjuk, és az eszközeinket vízzel tisztíthatjuk meg. Az akril jól fedő, gyorsan száradó festék, nem tartalmaz büdös oldószert, és nem károsítja a szervezetet, használata könnyű, ideális a hobbitevékenységhez. Vízzel hígítható (ha szükséges), és a különböző színek egymással keverhetőek. Megtisztított felületre kell felhordani, a felhordáshoz használhatunk ecsetet, szivacsot, de szivacshengert is akár. Jól tapad különféle felületekre, fára, papírra, gipszre, stb. Mivel oldószermentes, használhatjuk styropor (pl. hungarocell) festésére is. Befejező lakkozást nem igényel a vízoldhatatlanná száradása miatt. Használat előtt fontos alaposan felkeverni: felkeverjük, majd hagyjuk egy kicsit a keletkező légbuborékokat kipattanni, így biztosan nem viszünk buborékot a felületre.

Pentart matt akrilfesték:
Nagyon jól fedő festék a Pentart matt akril! Tizenéve foglalkozom a hobbitechnikákkal, de a Pentart fedőképessége mai napig lenyűgöz. Tegnap styropor tojásokat festettem sötétzöldre, aki próbálta, jól tudja, hogy a polisztirolt igen utálatos dolog festeni... Majd mutatok egy képet, milyen szép eredményt értem el egyetlen réteg festék felkenésével.
Nemcsak jól fed, hanem ragaszkodó, kopásálló festék is a Pentart az akrilok közt. Próbáld ki: egy Pentart akrillal festett fadarabon igen nehéz karcolásokat ejteni.

Pentart metálfényű akrilfesték:
Ez kicsit lazúrosabb, azaz kevésbé fedő akrilfesték. Szép színekben kapható, nekem a kedvencem az antik arany, és a bronz. Lazúros hatásának köszönhetően érdekes hatásokat érhetünk el, ha különböző színű matt akril fölé festünk vele.

Az akrilfesték gyorsan szárad, de mielőtt továbblépünk a munkadarabon, egy benedvesített papírzsebkendővel teszteljük le, hogy valóban teljesen megszáradt-e a festett rétegünk.

Repesztett hatás elérése:
Az akrilfesték az, amit az egyfázisú repesztő megrepeszt.
Felhordunk egy réteg festéket, majd arra rávisszük a Pentart egyfázisú repesztőjét, és amikor az megszáradt, egy, az alapszínünktől elütő, de azzal harmonizáló festékkel lefestjük a tárgyunkat. A legfelső réteg megrepedezik száradás közben, és a repedések réseiben előbukkan az alapszín.
A repesztésnél használható trükkökről, és a különböző festési technikákról majd a mintadarabok bemutatásánál írok, rengeteg van, nem érdemes most itt belekezdeni.

A Pentart akrilfestékek színválasztékáról, a kiszerelésről és a rendelési tudnivalókról bővebben itt olvashatsz:
http://www.pentacolor.hu/KT_F_AK.php

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html