A rizspapírról...


A lenti minák önmagukért beszélnek...
A nagyméretű motívumok tálcák, ládák, dobozok, akár bútorok díszítéséhez is ideálisak, a kismotívumos papírokkal komplett szetteket készíthetünk egyetlen papír megvásárlásával.
Kézműves foglalkozásokon, nyári táborokban szintén jól jön a sok kis minta, pl. ez a rizspapír 28 kicsi doboz elkészítésére elegendő:Nagyon jó a rizspapírral dolgozni!
A kiválasztott mintát körbetépem, a tépés egyenetlen széle hozzásegít, hogy felragasztás után ne látszódjon élesen a papír körvonala, a minta így jól belesimul az alapba.
A rizspapír nem ázik fel, mint a szalvéta, ha véletlenül rossz helyre tettem fel, akkor is vissza tudom szedni szakadás nélkül, ha már beragasztóztam.
Nem gyűrődik, nagy darabokat is fel lehet ragasztani egyben ráncosodás nélkül! És pont azért, mert nem ázik fel, a felületét nyugodtan gyömöszölhetjük ragasztós ecsettel felületre való simításkor, nem szakadozik be, mint a szalvéta, és nem horzsolódik fel a felszíne sem!

Én így ragasztom fel:
-az alapot bekenem ragasztóval
-rásimítom a körbetépett motívumot
-fentről is átkenem ragasztóval, ügyelve, hogy mindenhonnan kipaszírozzam alóla a levegőt. A ecsettel mindig úgy viszem fel a ragasztót, hogy a vonások a minta közepétől kifele mutassanak, így a tépés miatti elvékonyodó él szépen kisimul, és a mintám beleolvad az alapba.

Csak ajánlani tudom a rizspapírt, próbáld ki, biztosan meg fogod kedvelni Te is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html