Csipkepapír (pizzo)

Erről van szó:

Ez egy nagyon szép rostos papír, hasonlóan készül, mint a merített papír, csak jóval lágyabb a tapintása. A gyártó pizzo-nak nevezi.

Érzékeny papír, oda kell figyelni a felragasztásakor. Ha nagyon átáztatod, akkor teljesen áttetsző lesz, és beleolvad a háttérbe, még sima üvegtányéron sem fog kirajzolódni a mintája. Ha sokáig áztatod ragasztólakkal, akkor meg szétesik a papír. No, nem ennyire macerás és az eredmény miatt, amit kapunk, megéri kipróbálni!

A csipkepapír ( pizzo ) felragasztása:
Kend le a felületet Pentart decoupage ragasztólakkal. Ebben az esetben mindenképpen ezt a márkát ajánlom, erről tudom biztosan, hogy nem nagyon vizes, és mégis "ragadós".
Amikor a felületen megszikkadt a ragasztó, fektesd rá a papírt, majd fentről, nem hígított ragasztólakkal kevés maszatolással kend át a papír felületét!

Üvegen különösen szépen kirajzolódik a csipkeminta - használhatod önmagában, és minta mögé tányéron háttérnek is.

Fából készült tárgyak esetén izgalmas hatást érhetsz el, ha sötétre festett felületre ragasztod fel eláztatás nélkül: a sötét alap jó háttere lesz a fehér csipkének.

Jelenleg háromféle mintázatban kapható a nagykerben, kettő kanyargós-csipkerajzos, és egy szép csillagos, ami nagyon szép a téli-karácsonyi díszítéseken.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html