Dekorpáka!

Örömmel mutatom be a Pentacolor legújabb termékét, a dekorpákát!

Ez egy olyan szerkezet, ami a felvasalható strasszkövek rögzítését könnyíti meg. Minden olyan díszt rögzíthetsz vele, aminek a hátoldala hőre olvadó ragasztóval van bevonva, legyen az fém, textildísz, vagy kristály.

Kétféle dekorpáka kapható jelenleg: egy normál dekorpáka, és egy profi dekorpáka. A profi pákán van egy kapcsoló, nem kell a dugaljból kihúzni, ha megszakítjuk a munkát, ezért folyamatos alkalmazásra ajánlott. Kicsit rövidebb a szára, precízebb díszítéskor jobb ezt használni (pl. műköröm díszítés). A profi páka nyele ki van súlyozva, nem kell támasztékra tenni, mint a normál pákát - de ezeket az apróságokat eltekintve működésükben természetesen nincsen köztük különbség.


Ez a normál dekorpáka:
Ez pedig a folyamatos használatra ajánlott profi dekorpáka:

Mindkét dekorpáka tartozéka a különböző díszek felhelyezésére szolgáló réz fej, tehát ezt nem kell külön megvásárolnod! A dobozban hét darab fejet találsz: 2mm, 3mm, 4mm, 5mm, 7mm-es strasszkőhöz kúpos fejeket, és két tömör fejet a lapos díszek rögzítéséhez (pl fémdíszekhez).

Ez a bemart fej, a strasszkövek felemeléséhez és rögzítéséhez:ez pedig a lapos fej:A dekorpáka használata:

A hőre olvadó ragasztóval bevont strasszkövekkel, azaz a felvasalható strasszkövekkel való díszítés dekorpákával roppant egyszerű:Helyezd egy papírlapra a kristályokat, ragasztós felükkel lefelé! Sokat segíthet a pici kövek megforgatásához egy zsákvarró tű, vagy egy csipesz.

Ha ez megvan, akkor:

1. emeld fel a dekorpákával a strasszkövet

2. várd meg, míg megolvad a ragasztó

3. illeszd a helyére!

Ennyi az egész - ugye, milyen egyszerű?!:)

Mikor először használod a fejet, akkor kell pár kísérlet, hogy ráérezz, mennyire kell rányomni a strasszra a fejet. Nem szabad sokáig a papíron melengetni a követ, mert akkor megolvad idő előtt a ragasztó, és rögzül a papírra, mielőtt felveszed a dekorpákával. Gyorsan bele fogsz jönni!
Azért jó a pákán tartva megolvasztani a ragasztót, mert így nem a díszítendő felületet melegíted, hőre érzékeny anyagoknál (pl polisztirol) bizony ez nem mindegy! Amúgy kellő felmelegedés után nem is kell szinte várnod, rögtön megolvad a ragasztó, és illesztheted is a helyére. Nagyon haladós a dekorpákával való díszítés!


A dekorpáka mellé kínálunk strasszköveket is, jelenleg kétféle méretben, és huszonvalahány színben vásárolható meg, nagyon kedvező áron!
Ezek egygrammos kiszerelésben kaphatóak, azaz a 4mm-es kőből kb. 30 szem, míg a kicsi, 3mm-es strasszból körülbelül 70 szemet kapsz egy kicsi tasakban.

A strasszköveket - mint minden felvasalható díszt - elsősorban porózus felületek díszítésére ajánljuk. Jó lehet a próbaragasztás: az első dísz felragasztása után várd meg, míg a dísz lehűl, és a körmöddel mozgasd meg a követ: ha a ragasztó megbontható, akkor melegítsd tovább a díszt felragasztás előtt!
Ha textilt díszítesz, akkor az kifordítva negyven fokon mosható lesz.


Mindez a gyakorlatban így néz ki:

Egy hímzett képeslap, ahol a virág aranyszín strasszkővel van díszítve:
Egy dobozka, ahol a bársonyos bevonat kapott kristálydíszt:És a kedvencem egy gyűrűpárna, ahol a hímzés vonala strasszkővel lett kiemelve:A fenti tárgyakat Horváthné Bánfalvi Erzsébet barátnőm készítette, Ő a textilhobbi nagy kedvelője és mestere, remélem, sok hasonló szép tárgyat láthatunk még tőle! :)

2 megjegyzés:

Kötéltáncos írta...

A Praktikában láttam a hirdetést, amiben kis vasalófej is tartozik hozzá. Az most a profi változathoz külön kapható vagy benne van? Meg lehet rendelni neten is vagy boltba kell menni érte?

Köszönöm.

Hobbilabor írta...

Kedves Kötéltáncos!

A vasalófej nem tartozéka sem a profi, sem a normál dekorpákának, de mindkettőhöz csatlakoztatható.
A két különböző méretű fejet tartalmazó vasalószettet viszonteladók raktáráruházunkban, magánszemélyek pedig partnereink üzleteiben vásárolhatják meg.

Jó munkát:
Hobbilabor

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html