Téli kép

Kicsit giccses..., vagy nagyon?! - mindegy is, kedves kép készülhet a Decomania téli házas rizspapírjából.Szükséges anyagok:

-kb 70x23-as fa alap
-rizspapír
-Pentart decoupage ragasztólakk
-Pentart hópaszta
-Pentart fehér struktúrpaszta
-Pentart akrilfesték
-strasszkövek, lehetőleg több méretben
-levegőn száradó gyurma
-Pentart ragasztólakk kavicshoz


Sajnos nem készítettem minden fázisról fotót és így nem minden kép áll itt időrendi sorrendben...

A részletek megtekintése miatt talán érdemes lehet a képekre kattintanod.


A készítés menete:

Körbetéptem a házikókat és a elhelyeztem azokat a falapon. Van egy minta, aminél az ablak felett vízszintesen fut valami növény, abból a házból kitéptem az ablakokat, így lett még egy emeletes házikóm. Fontos ragasztás előtt elhelyezni a képeket, pontosan nem fér ám fel mind a falapra!
Lekentem ragasztólakkal a natúr faalapot, nem festettem alá. Vigyázz, ne vizezd fel a ragasztót, mert akkor a falap lekonyul a nedvességtől!
Mikor szikkadni kezdett a falapom, rásimogattam a házikókat szép sorban. Fentről is lekentem ragasztólakkal, ekkor már lehet hígabb is, hiszen az alsó réteg ragasztó szigeteli a fát, több nedvesség nem jut át azon a rétegen.

Mikor megszáradt a ragasztólakk, maszatolni kezdtem a ház falát. Könnyen csámpás lesz a ház, ezért egy színesceruzával meghúztam a különálló házak határvonalát.
Nálam sárga, piros és barna festék volt a választott szín. Vizes szivaccsal vittem a felületre a festékeket úgy, hogy azokat száradás előtt összemostam.Megszáradt ez is. Levegőn száradó terrakotta színű gyurmából kis négyzeteket vágtam, majd azokat behajlítottam, ez lett a tetőcserép, a tegola. Nem kell megvárni, míg azok megszáradnak, rögtön fel lehet ragasztani a kavicsragasztóval. Flakonból öntöttem egy csíkban a cserép helyére és beleállítottam a cserepeket a nedves ragasztóba. Nem kell mértani pontosság ám, ha kajla a cserép, élethűbb a házikónk.Este ragasztottam fel a cserepeket, másnapig nyugalomban hagytam száradni. Persze amíg szárad a cserép, a többi részen dolgzhatsz tovább!
Másnap feltettem a strasszköveket. Lehet a kúpos fejjel rögvest a helyükre illeszteni, de én ebben az esetben a lapos fejet használtam: felpróbáltak a helyükre a köveket, és aztán rögtön a lapos fejjel oda is melegítettem. Mivel három, különböző méretű követ használtam, talán praktikusabb is volt a lapos fej használata.
Ez a papír adja magát, szinte elő van rajzolva, hova is illik a strasszkő! Mehet az ajtódíszre, lámpafüzérre, mikulásvirágra...mindenhova, még az ablak mögött látható karácsonyfára is tettem picike kövecskéket.

Én használtam zöld, arany és piros strasszkövet, de talán szebb lehet csak piros kővel. Ma már csak azt használnék!
A kövek a helyükön, indulhat a havazás!
Az erkélyre, ablakra, spalettára fehér Pentart struktúrpasztát kentem, ezzel a finomabb szemcsével és egy hegyes hurkapálcával nagyon apró részeket is behavazhatunk.Az is adja magát, hogy hova illik a hó...felhívom figyelmedet a spalettákra, azokra is tegyél, nagyon klassz lesz az egész így! :) Nyugodtan havazd össze a strasszokat is, hiszen azokra is hullik a hó... nagyon izgalmas élőben a képen látni a hó alól előbukkanó csillogó kövecskéket!
Alulra Pentart hópasztát halmoztam, itt már nem kellett figyelni a pontosságra, került az rá bőven!Míg ezzel foglalatoskodtam, kellően megszáradt a kavicsragasztóval rögzített tetőcserép is. Behavaztam azt is!

Hát így.
Régóta kedvencem a decoupage, de ezt a darabot készítettem talán mind közül a legszívesebben. Nagyon jó móka volt, kimondottan élveztem! Nem lehet befejezni, csak abbahagyni - mindig támad egy új ötlet a továbbdíszítésre.
Mehetne rá kicsi masni még, meg némi valódi zöld - de "szerencsére" ez már nem fenyegti a képet, bent van a Pentában a polcon. Megfogdosható, és főleg elkészíthető, nagyon ajánlom, ugyan nem pár perces munka, de nagyon hangulatos képet készíthetsz Te is!

1 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Nagyon tetszik :) elhiszem, hogy jó móka készíteni ;)

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html