Bio-Gel, biozselé,biogél, hidrokristály...


Fura a cím, furcsa az elnevezés, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan mind jól megjegyezzük majd a biobogyó "hivatalos" nevét.

Van egy kristály, amit ha vízben áztatunk, felszívja a vizet és jól megduzzad.
Így lesz nekünk sok, jól megduzzadt bogyónk.

Hogy ez így értelmetlennek látszik?!

Az is!

De mégis jó fogdosni, gyömszködni, matatni benne, szép dísze az üvegnek,vázának, gyertyatálnak - és ne feledkezzünk meg az eredetéről se, a biogél a hidrokultúrás növények remek tápközege!

Szép virágos kompozíciókat készíthetünk esküvőre, ünnepi asztalra, díszíthetjük az úszógyertyás tálunkat, de önmagában is jól mutat egy szép formájú üvegben.
A Bio-Gel az összes fontos növényi tápanyagot tartalmazza, így nemcsak a vágottvirág él benne tovább, hanem olyan növényt is átültethetünk bele, ami alkalmas a hidrokultúrás nevelésre.
Hidrokultúrás növények azok a növények, amik életük során nem találkoznak földdel, nevelésük agyaggranulátumos közegben történik, az agyag tartja meg számukra azt a szükséges nedvességet, amiben fejlődni tudnak.
Ilyen növények azok, amiknek a levágott részei könnyen gyökereztethetőek vízben, pl. a kedvencem, a nyíllevél.

Erről a termékről van szó (ez a csomagolása) :
Egy tasakban 5ml kristály van.
Hat színben árusítjuk, amorf és golyó formában is azonos a választék: kristály, fuksziarózsaszín, citromsárga, fűzöld, vízkék, narancssárga, +1 a vegyes bogyó.

A Bio-Gel használata:
A tasak tartalmát öntsd egy öblösebb tálba, és önts rá egy liter vizet!
Kb. nyolc óra alatt a pici gyöngyszem nagyságú kristályok felszívják a vizet, és sokszorosukra duzzadnak.
Gyorsíthatod a duzzadást, ha forróvizzel ereszted fel a biogélt, nekem ma így két óra alatt lett kész egy nagy rakat bogyó.
Mikor a biogél kristály felszívta majdnem a teljes vizet, szűrd le, és a keletkezett formákat tedd csak bele az üvegbe.

Nálam ez ma így zajlott: befőttes aljára biogél, rá színültig forróvíz. Persze nem ment rá így egy liter víz, de így is megfelelő lett a golyók mérete.

Ha erősnek találod a színét a választott biogélnek, akkor felengedéskor szűrőben többször mosd át a kicsi gyöngyszemeket, így a kristály világosabb színű vizet fog felszívni, világosabb lesz a nagy golyó is. Ma addig öblögettem egy zöld biogélt, hogy az végül majdnem kristálytiszta lett.

A biogélt nem színenként, hanem vegyes összetételű csomagban kapjuk, így sajnos szín szerinti rendelésre nincsen mód.

Ami nem tartozik a szoros termékleíráshoz az az, hogy a színezék nem fogja be a benne tutyogó ember kezét. Ezt jó tudni, hiszen egy olyan díszt készítesz majd ha biogélt használsz, amit a legtöbb ember biztosan macerálni fog!

Jó szórakozást! :)

ui.: sk fotók holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html