Fekete dobozEnnek a fenti fekete hátterű decoupage papírnak a felhasználása roppant egyszerű: kivágjuk az ornamentikákat és azokat egy fekete dobozra ragasztgatjuk.


Hozzávalók:

- decoupage papír (HD 188)

- matt fekete Pentart akrilfesték

- Pentart metálfesték

- ragasztólakk

- fényes lakk
A menet:
Lefestettem matt fekete akrilfestékkel az íróasztalra szánt tárgyakat. Míg száradt, kivágtam a mintákat. Ha jobban megnézed, a minta a formagazdag, nem a kontúrja, azaz könnyű vágni (oké..., a körbekörbe, tálcányi láncmintához most nekem sem volt türelmem...)


A mintákat vízbe merítettem egy pillanatra, (ez azért szükséges, hogy a ragasztóból ne szippantsa ki a nedvességet egyenetlenül a száraz papír) majd papírtörlőbe dörgöltem mind.


Leragasztóztam a dobozt, majd a minták hátoldalát is bekentem ragasztólakkal, vastag papírnál ezt nem szabad elhagyni.
Felraktam a mintákat a helyükre és kipaszíroztam gondosan a levegőt és a felesleges ragasztót.Lazán fentről is átkentem a papírt ragasztólakkal.
Készen volt a fekete ornamentikás doboz. Itt még borzalmasan fekete volt :)
Pentart metálfestékbe mártottam jóóó nedves ecsetet és a tárgyak éleit (elvékonyítva a vonásokat) kiemeltem a fémes festékkel.
Mikor megszáradt a metál-akril, az egészet lelakkoztam fényes lakkal.Festegetés áldozata lett egy selyemvirág is.
Lefestettem feketére, majd száradás után híg metálakrillal árnyaltam ezt is.A matt fekete akrilfesték hálásabb alapszín, mint amilyennek elsőre gondoljuk. Hígított aranyfestékkel kombinálva antikolt hatást érhetünk el - és ha papírt ragasztunk rá, akkor nem kell foglalkoznunk az alap átütésével sem.
Ne félj alkalmazni!
Ha viszont mégis komornak tartanád, akkor az egész alap hatását világosíthatod, ha a teljes felületet áthúzod nagyon híg metálarannyal.
Ha pedig a kiválasztott motívumod nagyon kiviláglik a felületből felragasztás után, kend le borostyánszín antikoló lakkal a mintát is.

Jó munkát!

Léhner Csilla

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html