Boldog névnapot!Harmadikos fiam tannénije Mária.
Bementünk a virágoshoz körbenézni. A kedvenc virágosom egy igazi ötlet-lelőhely, bizony tanulhatna tőle sok hobbiboltos!

Míg várakoztunk, nem a készítendő csokor lehetséges összetevőit nézegettük, hanem a kicsi sziklakerteket, amik tulajdonképpen poharakba és kelyhekbe kavicsok közé rendezett kövirózsákból és hasonló helyes mini növényekből álltak.
Fiam észrevett egy arasznyi magas sárkányfát, nagyon megtetszett neki. Megkérdeztem, lenne-e kedve készíteni valamit a Marika néninek. Naná! - felcsillant a szeme, így az arasznyi kisfával és némi kövirózsával távoztunk a kereskedésből.

Itthon elővettem egy IKEA tányért alapnak, meg a kavicsgyűjteményemet. Megbeszéltük a kölyökkel, hogy a tányér közepére felépítünk egy kerek "támfalat" sziklákból, és abba beleültetjük a növénykéket. Már melegedett is a ragasztópisztoly...

Nekem egy roppant csoffadt nagyteljesítményű pisztolyom van, nehéz nyomni, így én adagoltam a ragacsot, a kölyök keresgette a megfelelő kavicsot, a helyére próbálta, majd levette-nyomtam-visszatette.
Nagyon gyorsan megtapasztalta, hogy mi történik, ha nem oda és nem úgy illeszti vissza a kavicsot, ahogy próbálta előzőleg, de jól haladtunk. Meglehetősen sok ragasztót nyomtam ki, hogy biztosan felragadjon az egyenetlen alsó sziklára a következő kő, ez látszik is, sok helyen kibugyogott a ragacs...


Mondtam fiamnak, óvatosan rakosgasson, de gyorsan, ha nem iparkodik, kihűl a ragasztó - ha viszont nem óvatos, belekap a forró olvadékba. Így is lett, egyszer egy hatalmasat ordított, "Üdv a klubban!" -mondtam neki, és haladtunk tovább az elcsendesedése után.

Nagyon élvezte a rakosgatást, főleg akkor, mikor már kirajzolódni látszott a tányéron a "kaspónk" vonala.
Elkészült a körbekörbe fal, megvártuk míg rendesen megszilárdül a kő-cserepünk ragasztója, beleültettük a műanyag tartó nélküli virágokat, majd a kölyök körbeszórta apróbb kavicsokkal, amiket már nem rögzítettünk, és fentről is kapott a virágföld kagylót, kertbenszedett csigát és kicsi sziklákat.


Itt látszik, hogy a támfalunk első részét nem emeltük magasra, oda került az alacsony kövirózsa:


Itt pedig a hátsó rész, ahol a támfalból is látszik valami a körberakás után:
A végeredmény ez lett: egy nagy rakás rendezetlennek látszó szikla, ami pont csak annyira rendezett, hogy a virágfölted összetartsa leomlás nélkül:


A ragasztó nagyon stabilan megfogta a sziklákat, locsolni is lehet majd hiszen alul az üveg nem ereszti ki a vizet, a sziklák meg kimondottan jó nedvszívó képességűek, tehát ha kell, meg is tartják az amúgy kevéske szükséges vizet.

Jó móka volt!
Virágok rendezgetésére nyilván nem tudtam volna rávenni kiskamasz fiamat, de ugye itt falat épített, és az nem lányos dolog! :)

Ma reggel pedig ragyogó arccal zsebelte be a suliban a többiek dícséretét - mit mondjak...roppant jó érzés volt látni!

Üdv.:
Léhner Csilla
utóirat:
Ha egy bolt beindul - akkor az van, hogy a sorozatgyártás is beindul.

Buli Annánál - íme az ajándék:
Került bele kavicson ülő virágtündér - némi harc árán. Önálló és határozott fiam nem akart volna, de egyelőre én vagyok az erősebb. :)
Aztán a lánykák öröme meggyőzte, jó az oda - íme, így lehet egy ártatlan gyermeket elrontva ízlésficamítani és elindítani útján a giccsgyártás örömteli tevékenysége felé.A harmadik... ha már sorozat - Petra is szülinapos lett.

Most kapott a tál biogélt is, ez az a kicsi bogyó (vagy amorf forma) ami vízbe áztatva jópofa bogyókat ad.


L.Cs.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html