Pentart matt lakk

Sok új, saját gyártású hobbivegyszer kerül idén a Pentacolor polcaira. Egy részük még gyártás alatt van, bevezetésük folyamatos.
Az elkövetkező napokban ezekkel az újdonságokkal foglak megismertetni.

Legyen első a Pentart matt lakk, erről már volt szó szerintem itt.Befejező vizes bázisú lakk - a befejező arra utal, hogy elegendő védettséget nyújt tárgyunknak annak használata során, száradása után nem oldódik vissza vízben. Vízbázisú, azaz ha szükséges, vízzel hígíthatjuk (de nem szükséges), és a használt eszközöket is vízben mosogathatjuk el.
Kiválóan alkalmazható a díszítés során használt különböző fényű felületek homogenizálására, azaz, ha egy ragasztólakkal feltett minta körül mondjuk matt akrillal maszatoltunk, ezzel a lakkal az egész tárgyunk mattítható.

Teljesen más hatása van egy matt tárgynak, mint egy fényesnek, vagy egy selyemfényűnek. Sokszor okoz kellemetlenséget a fényesség, hiszen a fény kiemelheti a tárgyunk felületi hibáit és különböő rétegeit is. És persze emellett stílusban is sokszor kívánatos a matt felület.

50ml-s kiszerelésben már kapható a Pentacolor kereskedésében.Nagyon jól oszlatható a felületen, nekem most ez a kedvencem.

L.Cs.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html