Vizes matrica - üvegtányéron

A már említett vizes matrica most üvegre került.

Ha üvegre kerül, akkor természetesen az üvegtányér hátoldalára kerül a minta, képpel lefele.

Üvegre való felragasztáskor picit gondosabban kell a levegőt és a felesleges ragasztót a minta és a felület közül kinyomni, hiszen ha marad némi felesleg, akkor az a színoldalról nézve meglátszik.

Felragasztáskor kétféle lehetőség közül választhatunk - vagy nagyon kevés ragasztót teszünk az üvegre, vagy pont az ellenkezőjét tesszük, tehát enyhén híg ragasztóval kenjük le az üveget. Én az utóbbit teszem, próbáld ki, neked melyik könnyebb!

Kicsit hígított ragasztólakk felkenése után a felületre illesztem a leáztatott mintát, majd gondosan kipaszálom alóla a levegőbugyborékot és a ragasztót. Ha hígabb a ragasztó, akkor nem kezd száradni a motívumunk szélén sem, és van időnk kipaszálni mindent, ami nem oda való.

Ha kinyomkodtunk soksok ragasztót, akkor is kell kicsit várni, míg a lezárt ragacs száradni kezd. Ha teljesen lezárjuk az összes fóliaszélt, sosem fog a ragasztó áttetszőre száradni rendesen...

Természetesen itt is figyelembe kell venni, hogy a motívumok mintától függően áttetszőek lehetnek. Tehát célszerű a minta hátoldalát folytatásként fehérre kenni.

A négyzetes tányér esetén én ezt kihagytam. Nem fehérre kentem, hanem gyöngyházfehér festéket vittem fel szivaccsal tupfolgatva az üvegtányér hátoldalára, bevonva ezzel a képem hátoldalát is.
Ez lett a végeredmény - a gyöngyházfehér pöttyözése nem látszik sajna:

decoupage vizes matrica

Ez pedig már az ovális tányér. Ritka, de a vizes matrica ovális kivágása pont illik az ovális háncsdobozokhoz, de uígy az ovális üvegtányérjainkhoz is.
Ez az ovál olyan jó ovál - világos, nem?! :)

Itt a képen látható zöldes-sárgás színvilághoz egész jól illő foltos aranyozást választottam háttérnek.

decoupage vizes matrica

decoupage vizes matrica

Kábé ennyi a tányérra való felragasztás.

Még mindig azt mondom, hogy a mintaválaszték egyedisége miatt a vizes matrica bizony igen hálás darab! Azonos minták több méretben, több kivágással (pl kör, ovál), illetve többféle stílusban (toszkán, konyhai, francia udvar, stb) megvásárolhatóak a raktáráruházunkban illetve viszonteladóinknál!

Üdv.:
Léhner Csilla

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jo kezdet

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html