Suliszünet - Pentanyár

Azok a gyerekek, akik nem utaztak még el nyaralni, mostanra már biztosan megunták a tévét, DVD-t, a kedvenc játékukat...
Napközben napra nem terelhetjük őket - ilyenkor jön a nyafogás, bár nem tudni, hogy a szülő, vagy a gyerek kezd el elébb nyafogni.

Nekem ilyenkor is résen kell lennem, mert gyerekeim már könnyedén kiszolgálják magukat műhelyemben található alapanyagokból. Régen a sutyiban készített dolgaikat elrejtették előlem, mára ez szerencsére nem így van. Megtanulták, hogy a felnőttek hobbiszereivel játszhatnak, hiszen nem árt nekik, de megígérték, hogy ha kencézni, ragasztani kezdenek bármit is, alátesznek egy napilapot.
Jobb esetben a tegnapit.

Tegnap pl. elsős lányom a barátnőjének, Sárának készített meglepetést. Vitt el mozaik és kavicsragasztót, egy dobozt, és előszedte kagylógyűjteményét (szerintem az minden kisgyereknek van, nem?). Egész délelőtt dolgozott, színét sem láttam!


A pentás kavicsragasztó pont olyan lassan szárad, hogy egy gyerek is tudja ide-oda pakolgatni a felületen a kagylókat, annak megkötése előtt. Mikor a gyermek úgy dönt, most kész, akkor a ragasztós felületre homokot kell csak szórni, esetleg másnap az egészet átlakkozni.

Enikő ezt készítette tegnap, mindenféle segítség nélkül:A kagylózott doboznak folytatása is van - Sárával most együtt ragasztgatnak kagylókat egy falapra...
...és közben be nem áll a szájuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails
 
google0b5ce77239ac38b5.html